Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos zöldbableves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldbabot sós vízben felteszem főni az egészben hagyott zellerrel. Amikor megpuhult a bab, világos rántást készítek, és beleteszem a paradicsomsűrítményt, annyit, mintha sima paradicsomlevest főznék. Ezután még kicsit főzöm, és ízlés szerint cukrozom.

A szalonnát apró kockákra vágom, megpirítom jó ropogósra. Tálaláskor 1-1 evőkanállal a levesre szórok. Ez el is hagyható, anélkül is nagyon ízletes.

Megjegyzés

Férjem Erdélyből származó családjától tanultam. Nagyon ízletes leves, nyári kánikulában szalonna nélkül, hidegen kiváló hűsítő étek. - juculu

Ezek is érdekelhetnek