Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos zöldbab

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot és a petrezselymet leöblítjük, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk.
Elkészítés: A zöldbabot enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, puhára, de ropogósra főzzük. Hideg vízbe szedjük, lehűtjük, majd leszűrjük, és konyharuhára terítve szikkadni-hűlni hagyjuk. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, meghámozzuk és elnegyedeljük őket. A napraforgómagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. A hagymát és paradicsomot vékony karikákra, a petrezselymet finomra, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk (ha nagyon dundik a szálak, kettőt-hármat összefogunk, és uborkagyalun vagy jó éles késsel hosszú, vékony csíkokra szeljük). A tárkonyos borecetet simára keverjük ízlés szerint sóval, borssal, a maradék 2 gerezd áttört fokhagymával, a szójaszósszal és az olajjal. A hagymával és a petrezselyemmel együtt a zöldbabhoz adjuk, lazán összekeverjük. A salátát egy nagyobb vagy 4 kisebb tálba szedjük, a tál szélét részben vagy egészen kirakjuk a paradicsomszeletekkel, majd a saláta tetejére rendezzük a tojásgerezdeket, és megszórjuk a napraforgómaggal. Behűtés nélkül, azonnal tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss