Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos vöröslencse-krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 dkg chiamag
  • 2,5 dkg petrezselyem
  • 2,5 dkg bazsalikom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk reszelt citromhéj
  • 2 tk finomra vágott vagy reszelt gyömbér
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • bors
  • 1 tk koriandermag
  • 1/2 tk római kömény
  • 1/2 tk édesköménymag
  • 15 dkg vörös lencse
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 tk ételízesítő vagy 1 db zöldségleveskocka
  • 5 dl paradicsomlé

Elkészítés

    1. A pestóhoz a chiamagot 8 cl hideg vízben áztatjuk 1 órán át. A leöblített, leszárított petrezselymet és bazsalikomot durvára aprítjuk, majd 2 gerezd durvára aprított fokhagymával, a citromhéjjal, 1 tk gyömbérrel, az olívaolajjal és a citromlével darabos péppé turmixoljuk. Beledolgozzuk a chiamag felét az áztatólével együtt, majd belekeverjük a maradék chiamagot és áztatólét. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
    2. A leveshez a koriander-, a római- és az édesköménymagot mozsárban szétnyomkodjuk. A lencsét megmossuk és lecsepegtetjük. A megtisztított hagymát és a maradék 4 gerezd fokhagymát finomra aprítjuk, és a hagymát a fazékban felhevített olajon lassú tűzön megpároljuk. Rászórjuk a fokhagymát, a szétnyomkodott fűszereket, valamint a kurkumát és a szerecsendiót, majd enyhén lepirítjuk. Felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadjuk a lencsét és a maradék gyömbért, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig, amíg a lencse szétfő.
    3. A levest botmixerrel pürésítjük a fazékban. Hozzáadjuk az ételízesítőt vagy belemorzsoljuk a leveskockát, belekeverjük a paradicsom lét, és egyet forralunk rajta. Végül megsózzuk, megborsozzuk, adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és a pestóval díszítjük.

    MEDITERRÁN VÖRÖSLENCSE FŐZELÉK FETÁVAL >>> 

    9 TAVASZI KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>> 

    PIKÁNS LENCSEKRÉMLEVES KOLBÁSSZAL - HA MEGKÓSTOLOD, EZ LESZ A KEDVENCED >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin