Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-vagdalthúsos penne

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az összekockázott hagymát olajon megpirítom, rádobom a zellerszárat, a héj néküli, nagy darabokra vágott paradicsomot, sót, borsot, majd párolom. Hozzáadom a paradicsomlevet és a fokhagymát, és lassú tűzön kb. 15 percet főzöm. Ha elfőne a leve, paradicsomlével pótolom. Utána az összevágott vagdalthús-konzerv, az olajbogyó és a friss bazsalikom következik. A tésztát sós-olajos vízben kifőzöm. Nem puhára!!!! Leszűröm, de nem öblítem!! Összekeverem a paradicsomos, fűszeres szósszal, tetejére szórom a parmezánt, és 2 percig lefedem. Utána tálalom. Tálalásnál 1-1 bazsalikomlevéllel díszítem.

Megjegyzés

Imádom, mert gyorsan készen van, és a friss bazsalikommal olaszos ízeket tudok varázsolni. Vegetáriánusoknak vagdalthús nélkül készítem. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss