Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-túrós sós pite

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük 1/2 tk sóval, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk, majd belereszeljük a gouda sajtot. (Én a lisztet kb. 30 percre betettem a fagyasztóba, hogy jól lehűljön és ezután adtam hozzá a hideg vajat.) Ezután apránként hozzáöntjük a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal egy könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk, majd tegyük a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A ricottát (v. krémes állagú túrót) a sóval, az őrölt borssal, és az apróra vágott bazsalikommal befűszerezzük, majd belereszeljük a füstölt sajtot, és alaposan összekeverjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután az alsó és felső harmadát behajtjuk, majd újra kinyújtjuk. Ezt megismételjük háromszor.
  3. Egy 25 x10 x7 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, majd megszórjuk liszttel. Ezután belehelyezzük a kinyújtott tésztát, és sütés előtt 10 percig a hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivett tészta alját villával megszurkáljuk, majd belehelyezzük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon kb.15 percig sütjük, és hűlni hagyjuk.
  4. Pár perc után a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára kenjük, majd szeletelt paradicsommal kirakjuk a tetejét. Ízlés szerint megsózzuk a paradicsomot. Ezután visszatesszük a sütőbe, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve meglocsoljuk olívaolajjal. Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.



Megjegyzés

A sós pite kedvelőinek! Egyszerű, könnyű, ám igen laktató. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss