Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos tortácskák

Hozzávalók

  • 17 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 7,5 dkg vaj + a formákhoz
  • 1 db tojás
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 25 dkg ricotta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg magozott fekete olívabogyó
  • 8 dkg parmezán
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A tésztához összedolgozzuk az átszitált lisztet, a puha vajat, a tojást és 1 csipet sót. Folpakba csomagolva 60 percre a hűtőbe tesszük.

    2.

    A töltelékhez felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk a balzsamecetet, 1 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a ricottával, a finomra vágott petrezselyemmel, továbbá egy kevés sóval és borssal.

    3.

    A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk azokat, majd egy-egy kisebb, kivajazott piteformába nyomkodjuk úgy, hogy peremük is legyen. Az aljukat villával megszurkáljuk, majd a tésztákat 210 fokon 15 percig sütjük. Azután elosztjuk rajtuk a hagymás-ricottás tölteléket, elrendezzük rajta a felkarikázott koktélparadicsomot, valamint a félbevágott olívabogyókat, végül megszórjuk a lereszelt parmezánnal, és a tortácskákat további 15 percig sütjük. Ez kevés zöld pestóval meglocsolva tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin