Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos töltött káposzta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej fehér káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 80 dkg vegyes darált hús
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 3 ek mustár
  • 6 ek sűrített paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 ek vaj
  • 5 dl húslevesalaplé
  • 1 tk étkezési keményítő

Elkészítés

    1. A megtisztított káposztát leveleire bontjuk, a vastagabb ereket kivágjuk belőle. A leveleket forrásban lévő, sós vízbe mártjuk pár percre, majd lecsepegtetjük.
    2. A töltelékhez a meghámozott, felaprított hagyma felét összedolgozzuk a darált hússal, a morzsával, a mustárral és 2 ek sűrített paradicsommal. Sózzuk és borsozzuk. A kiterített káposztalevelekre halmozzuk a húsos masszát, és feltekerjük őket. A széleket benyomkodjuk.
    3. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a töltött káposztát. Hozzáadjuk a megmaradt hagymát és a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk még, majd felöntjük az alaplével, felforraljuk, lefedve 1 órán át pároljuk.
    4. Az edényből kiszedjük a töltött káposztát, és melegen tartjuk. A keményítőt 2 ek vízzel simára keverjük és besűrítjük vele a párolólét, majd forraljunk rajta egyet. Végül sózzuk, borsozzuk. A töltött káposztaleveleket tányérra tesszük, és meglocsoljuk a paradicsommártással. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    7+2 KIPRÓBÁLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA RECEPT >>> 

    10 TITOK, AMITŐL TÖKÉLETES LESZ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Paradicsomos töltött káposzta recept?


Magazin