Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos-tojásos torta

default user icon
Paradicsomos-tojásos torta

Hozzávalók

  • 850g húsos paradicsom
  • 500g burgonya
  • 5 db tojás
  • 2 fej vörös hagyma
  • 200g zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • petrezselyemzöld
  • szárított oregánó
  • bors

Elkészítés

    A paradicsomokat mossuk meg, mindegyiket vágjuk nyolcfelé. A hagymát szeljük apróra. Egy lábasban hevítsük fel 1 evőkanálnyi olajat, tegyük bele a hagyma felét, kicsit pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a paradicsomot és pároljuk kb. 20 percig.

    A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre és sós vízben főzzük meg. Adjuk hozzá a csíkokra vágott piros és sárga paprikát, kis lángon főzzük 3 percig, majd az egészet szűrjük le. Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, tegyük bele a hagyma másik felét és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a burgonyát, a paprikát és a zsemlemorzsát, majd pirítsuk újabb 8 percig.

    Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, keverjük össze a petrezselyemzölddel és az oregánóval, majd sózzuk, borsozzuk meg. A paprikás, zsemlemorzsás burgonyát és a paradicsomot adjuk a tojásos masszához, és az egészet alaposan keverjük össze.

    Újra forrósítsuk fel a serpenyőt, és omlett módjára süssük meg benne a keveréket, vagy öntsük egy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 5 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin