Előkészítés: A tintahalkarikákat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és 30 percig pihentetjük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot a konzervdobozban apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A hagymát és a cukkínit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A paradicsomot, a fokhagymát, a bort, az olajat a római tálba tesszük. Rárétegezzük a hagymát, a cukkinit, a tintahalat, megszórjuk bazsalikommal. Lezárjuk a római tálat, és betesszük a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), és 45 percig sütjük. Az ételt sóval, borssal fűszerezzük, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre