Elkészítés: A paradicsomokat 1/2 percre forró vízbe mártottam, héjukat lehúztam, és 1/2 cm-esre kockáztam. Az olívákat kimagoztam, és felaprítottam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A sajtokat lereszeltem, összekevertem. A fűszereket egy kis tálban összekevertem – összesen nagyjából 2 teáskanálnyira van szükség.
Egy aprósüteményes tepsi mélyedéseit muffinpapírral kibéleltem. A leveles tésztát kinyújtottam. Nagy fánkszaggatóval 16 körlapot szúrtam ki belőle. Kibéleltem a mélyedéseket, villával megszurkáltam, hogy ne emelkedjenek fel sütés közben.
Minden kosárkába nagyjából 1/2 teáskanál sajtkeveréket kanalaztam. Erre pakoltam 1 teáskanál paradicsomot. Meghintetem kevés fűszerkeverékkel, majd mindegyik kosárkára tettem egy keveset az olívából. A maradék reszelt sajttal koronáztam, végül egy kevés színes borsot őröltem rá.
15-18 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Langyosan az igazi, de sütőben pár perc alatt újramelegíthető, ha épp előre elkészítenénk vendégek érkezését várva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre