Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos-tejszínes csirkemell

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg paradicsom
  • 80 dkg csirkemellfilé
  •  frissen őrölt bors
  • 3 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db babérlevél
  • 2 ek aprított friss bazsalikom
  • 1,5 dl cukrozatlan habtejszín

Elkészítés

    1. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, felaprítjuk, közben kicsumázzuk, és simára turmixoljuk. A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
    2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hússzeleteket. A meghámozott, összezúzott fokhagymát a húshoz adjuk és 1 perc alatt összesütjük.
    3. Hozzáöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és a bazsalikommal. Lefedve, közepes lángon pároljuk, amíg a hús megpuhul, és a mártás kissé besűrűsödik.
    4. Felöntjük a tejszínnel, és nagy lángon pár percig forraljuk. Közben ismét megsózzuk és megborsozzuk, majd egy kevés aprított zöldfűszerrel megszórva tálaljuk. Burgonya­püré, párolt rizs vagy főtt tészta illik hozzá.

      Receptek csirkemellel >>> 

      PARADICSOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>> 

      CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin