Elkészítés: A kagylókat sós vízben 3-4 percig forralom. Közben a vöröshagymát apróra vágva megdinsztelem, majd hozzáadom a finomra vágott fokhagymát is. A kagylót leszűröm, kiválogatom (ami nem nyílt szét, kidobom, illetve a törött darabokat is kiszedem). A hagymához közben hozzáadom a bort, kicsit besűrítem fedő nélkül, majd hozzáadom a paradicsomszószt. Addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A tésztát ezalatt kifőzöm, leszűröm, keverek hozzá 1 evőkanál vajat. Ráöntöm a kész szószt, majd a kagylókat is, és jól összekeverem.
Azonnal tálalható parmezánnal a tetején. Ha van friss bazsalikom, a tetejére díszítésnek tökéletes. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre