Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos tagliatelle fekete kagylóval

30 perc
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kagylókat sós vízben 3-4 percig forralom. Közben a vöröshagymát apróra vágva megdinsztelem, majd hozzáadom a finomra vágott fokhagymát is. A kagylót leszűröm, kiválogatom (ami nem nyílt szét, kidobom, illetve a törött darabokat is kiszedem). A hagymához közben hozzáadom a bort, kicsit besűrítem fedő nélkül, majd hozzáadom a paradicsomszószt. Addig főzöm, amíg besűrűsödik.

A tésztát ezalatt kifőzöm, leszűröm, keverek hozzá 1 evőkanál vajat. Ráöntöm a kész szószt, majd a kagylókat is, és jól összekeverem.

Azonnal tálalható parmezánnal a tetején. Ha van friss bazsalikom, a tetejére díszítésnek tökéletes. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss