Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos szűzpecsenye paprikalepényen

MME MME
45 perc
mester
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg apró paradicsom
  • fél dl olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • erőspaprikakrém, ízlés szerint
  • A paprikalepényhez:
  • 30 dkg vegyes paprika
  • fél dl olívaolaj
  • 6 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott zellerzöld
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, és megsózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. A paradicsomokat kettévágjuk.

Elkészítés:
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük a serpenyőből.
2. A visszamaradt olajhoz keverjük a hagymát, megfuttatjuk, rátesszük a fokhagymát, és elkeverjük. A paradicsomokat a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és ízlés szerint erőspaprikakrémmel ízesítjük. Visszatesszük a hússzeleteket egy percre, összemelegítjük. A paprikalepénnyel tálaljuk.
3. Paprikalepény
A kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a zellerzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Serpenyőben s sütéshez kevés olajat forrósítunk, és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele, evőkanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük. Kivesszük, forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 516 kcal

Megjegyzés


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss