A palacsintatésztához a lisztet tegyük egy tálba. A tojásokat a tejjel és a tejszínnel keverjük össze kézi habverővel. A tészta legyen csomómentes, pihentessük 20-30 percig.
A töltelékhez mossuk meg a paradicsomot, töröljük szárazra. Vágjuk félbe őket, távolítsuk el a szárvégeket, vágjuk kis kockákra. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg, kockázzuk fel apróra. A bazsalikomot öblítsük és csöpögtessük le, a leveleket a szárról tépkedjük le, majd vagdaljuk finomra. A paradicsomot, a hagymát és a bazsalikomot keverjük el a paradicsompürével. Ízesítsük sóval, borssal és cukorral.
A tésztát jól keverjük át. Kevés olajat forrósítsunk fel egy palacsintasütőben. Öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát, és oszlassuk el a serpenyő alján egyenletesen. Süssük a palacsinta mindkét oldalát aranysárgára. A megmaradt tésztából készítsünk még 5-6 palacsintát, és tartsuk melegen.
A paradicsomos-bazsalikomos tölteléket tegyük a palacsintára, göngyöljük fel, és tálaljuk azonnal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre