Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos szósszal töltött palacsinta

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 165 g liszt
  • 4 tojás
  • 250 ml tej
  • 100 ml tejszín
  • 7 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 4 húsos paradicsom
  • friss bazsalikom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 mogyoróhagyma
  • őrölt bors
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

A palacsintatésztához a lisztet tegyük egy tálba. A tojásokat a tejjel és a tejszínnel keverjük össze kézi habverővel. A tészta legyen csomómentes, pihentessük 20-30 percig.

A töltelékhez mossuk meg a paradicsomot, töröljük szárazra. Vágjuk félbe őket, távolítsuk el a szárvégeket, vágjuk kis kockákra. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg, kockázzuk fel apróra. A bazsalikomot öblítsük és csöpögtessük le, a leveleket a szárról tépkedjük le, majd vagdaljuk finomra. A paradicsomot, a hagymát és a bazsalikomot keverjük el a paradicsompürével. Ízesítsük sóval, borssal és cukorral.

A tésztát jól keverjük át. Kevés olajat forrósítsunk fel egy palacsintasütőben. Öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát, és oszlassuk el a serpenyő alján egyenletesen. Süssük a palacsinta mindkét oldalát aranysárgára. A megmaradt tésztából készítsünk még 5-6 palacsintát, és tartsuk melegen.

A paradicsomos-bazsalikomos tölteléket tegyük a palacsintára, göngyöljük fel, és tálaljuk azonnal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss