A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagolásán olvasható utasítás szerint, majd jól mossuk le hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni.
Lábasban pirítsuk meg az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsompürét, szórjuk bele az oregánót, öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint (vigyázat, a szardínia is sós!), és főzzük 10 percig.
Öntsük hőálló tálba a tésztát, osszuk el rajta az apróra vágott szardíniát és olajbogyót, majd öntsük nyakon a paradicsomszósszal. Alaposan forgassuk össze, reszeljük a tetejére mozzarellát, és süssük a 160 fokos sütőben 30 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre