Paradicsomos-sertéshúsos rakottas

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ág majoránna levelei
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 doboz konzerv paradicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt csilipaprika
  • 20 dkg sertéscomb
  • 20 dkg kagylótészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • vaj a formához

Elkészítés

    1. A húst vágjuk falatnyi darabokra. Aprítsuk fel a hagymát, zúzzuk össze a fokhagymát, és süssük őket üvegesre az olajon. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk aranybarnára. 
    2. Keverjük bele a paradicsomot, a csilit, és sózzuk, borsozzuk meg. Gazdagítsuk a tejszínnel, és főzzük a húst félpuhára.
    3. Forgassuk bele a tésztát, fűszerezzük a majoránnával, és sózzuk meg kissé. Öntsük kivajazott tűzálló tálba, fedjük le alufóliával, és toljuk 180 fokos sütőbe 40 percre. Szórjuk meg a sajttal, és fedő nélkül süssük további 30 percig. Forrón tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin