Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomos-sajtos töltött padlizsán

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db közepes méretű padlizsán (1-1,2 kg)
  • 1 szikkadt zsemle
  • 10 dkg vöröshagyma
  • kb. 2 teáskanál oregano
  • kb. 1 teáskanál kakukkfű
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • őrölt pirospaprika
  • 2+2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré (70g)
  • 1/2 zöldségleveskocka
  • 50 dkg lucullus paradicsom
  • csipet cukor
  • 8 dkg parmezán

Elkészítés

    Elkészítés: Tepsiben a sütőpapírt vékonyan beolajozzuk, a hosszában felezett padlizsánokat, vágott felükkel a tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

    A zsemlét vízbe áztatjuk, kifacsarjuk.

    A darált húshoz adjuk a zsemlét, a finomra aprított vöröshagyma felét. Sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel, pirospaprikával, 2 aprított fokhagymával ízesítjük összegyúrjuk, a hűtőben tároljuk felhasználásig.

    A paradicsomokat tetejükön keresztben bemetsszük, kb. 1/2-1 percre lobogó forró vízbe dobjuk, a héját könnyedén lehúzzuk, daraboljuk.

    Felhevített olajon a maradék vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát megdinszteljük, a paradicsompürével lepirítjuk. A darabolt paradicsomot a mártáshoz adjuk, borsozzuk, leveskockával, bazsalikommal, sóval, csipet cukorral ízesítjük, kb. 5 percig főzzük.

    A puha padlizsánokat a vágott felükkel felfelé olajjal kikent sütőedénybe tesszük, húsukat hosszában bevagdossuk, kissé széthúzzuk, sóval, borssal megszórjuk. A húsos keveréket a résekbe nyomkodjuk, parmezánnal meghintjük, a paradicsommártással leöntjük.

    Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ajánlott körete a párolt rizs lehet!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin