Paradicsomos-sajtos csirkecombok

Hozzávalók

  • 20 dkg darabolt paradicsom (én most konzervet használtam)
  • 1 ek chili szósz (ha nem szeretjük a csípőset használjuk az édes változatát)
  • 1 nagy csipet oreganó
  • 1 nagy csipet bazsalikom
  • 3 ek paradicsom püré
  • 7 db csirkecomb filé
  • 2 ek olíva olaj
  • 25 dkg reszelt lm sajt ízlés szerint, ha teszünk bele füstöltet is attól csak finomabb lesz
  • Ízlés szerint só

Elkészítés

    1. A darabolt paradicsomot elkeverem a chili szósszal, a paradicsom pürével, ízesítem az oreganóval, a bazsalikommal.
    2. A csirkecombokat egy tűzálló tálba sorakoztatom, sózom, majd meglocsolom az előzőleg kikevert paradicsomos szósszal és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütöm.
    3. A sütési idő leteltével, eltávolítom az alufóliát, megszórom a reszelt sajttal és 10 percere visszadugom a sütőbe, hogy a sajt szépen megpiruljon.

      Ízlés szerint, párolt rizzsel, salátával kínálom. Jó étvágyat!

     

Megjegyzés

Amellett, hogy fantasztikusan finom, hogy a teendő nagy részét a sütő végzi helyettünk és emellett természetesen gluténmentes.

Csonka Enikő
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin