Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos rizzsel töltött padlizsán

MME MME
2 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt félbevágom, a húsát bevagdosom, és 15-20 percre besózom.

Amíg áll, apróra vágom a hagymát és megpárolom a rizst.

Aztán leöblítem a padlizsánt, a húsát kivájom és felaprítom. Kevés olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a padlizsánt, és fedő alatt párolom egy kicsit. Hozzáadom a rizst, a vízzel hígított paradicsomsűrítményt vagy az apróra vágott paradicsomot, valamint a fűszereket (nekem só nem kell bele, de aki szereti, meg is sózhatja). Kicsit összemelegítem, majd az egészet beletöltöm a fél padlizsáncsónakokba.

10-15 percre berakom a sütőbe.

Megjegyzés

Szerintem nagyon finom, 90 napos diétába pont jó keményítőnapra. Aki nem diétázik, kipróbálhatja egy kis darált hússal + sajttal a tetején. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss