Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomos rizzsel töltött padlizsán

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • párolt rizs (akár maradék is lehet)
  • paradicsomsűrítmény vagy friss, apróra vágott paradicsom
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánt félbevágom, a húsát bevagdosom, és 15-20 percre besózom.

    Amíg áll, apróra vágom a hagymát és megpárolom a rizst.

    Aztán leöblítem a padlizsánt, a húsát kivájom és felaprítom. Kevés olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a padlizsánt, és fedő alatt párolom egy kicsit. Hozzáadom a rizst, a vízzel hígított paradicsomsűrítményt vagy az apróra vágott paradicsomot, valamint a fűszereket (nekem só nem kell bele, de aki szereti, meg is sózhatja). Kicsit összemelegítem, majd az egészet beletöltöm a fél padlizsáncsónakokba.

    10-15 percre berakom a sütőbe.

Megjegyzés

Szerintem nagyon finom, 90 napos diétába pont jó keményítőnapra. Aki nem diétázik, kipróbálhatja egy kis darált hússal + sajttal a tetején.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

pindurka2006 10 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nagyon finom ez a töltött padlizsán! Én tettem bele fokhagymát és szórtam a tetejére reszelt sajtot is. Bár a maradék tölteléket kikanalaztam- hihetetlen finom volt, így majd csak pár óra múlva eszek a sütőben sült finomságból:) Köszi a receptet!
nyuszpusz 11 évvel ezelőtt
Sziasztok! Szerintem ez egy nagyon finom, könnyű étel, de még jobb, ha ráraktok egy kis besamelt a tetejére, és arra rászórtok egy kis parmezánt. én mindig igy csinálom.

Hasonló Receptek

Magazin