Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos rizottó

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • 2 bögre rizs
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 bögre fehérbor
  • 4 bögre víz
  • 4 db paradicsom
  • 1 kis üveg paradicsompüré
  • 3 db húsleveskocka
  • 1 kevés só
  • 1 kevés olaj

Elkészítés

    1. Az olajon megpirítjuk a rizst, hozzákeverjük a mustárt és a paradicsompürét, majd felengedjük a borral és a vízzel.
    2. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a leveskockákat és egy kevés sót, és takarék lángon főzzük.
    3. Többször megkevergetjük, és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. 
    4. Ízlés szerint nyers paradicsommal, bazsalikommal vagy reszelt sajttal a tetején tálaljuk.

Megjegyzés

Hagyom, hogy ragacsos maradjon, mert így a legfinomabb! A legjobb rizottó rizsből vagy gömbölyű szemű rizsből készíteni. Szép piros színe és isteni illata mindenkit elcsábít - és a keményítőnapot jobbá teszi.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

JamborneErika
Helló ! A recept szuper, én még tettem bele jócskán oregánót és bazsalikomot is ! Igazi olaszos ízvilág, tökéletes volt a szárazabb rántott csirkéhez és a maradék bor sem ment kárba ... ! Köszi a receptet ! Üdv: Erika

Hasonló Receptek

Magazin