Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos ricotta-torta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5-6 szelet száraz kenyér (szikkadt, másnapos)
  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg ricotta
  • 8 paradicsom
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • friss zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű)
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A kenyeret nagyobb darabokra tépkedjük, benyomkodjuk egy pizzaformába vagy kisebb tepsibe. és jól megkenjük olívaolajjal.

    Egy tálban összekeverünk villával az áttört ricottát és a reszelt parmezánt, valamint a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, ízesítjük sóval, borssal. Felaprítjuk a zöldfűszereket, és azt is belekeverjük. Ezt öntjük a kenyérre, majd befedjük a vékonyra szeletelt paradicsomokkal.

    Átkenjük némi olívaolajjal, megszórjuk szárított oregánóval, és irány a forró sütő. Nagyjából 35-45 percen át sütjük 200 fokon.

    Mikor kihűlt, kivesszük a formából, majd szeletekre vágva tálaljuk. Zöldsalátát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin