Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos ricottatorta

MME MME
5/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A ricottatorta elkészítéséhez a száraz kenyeret nagyobb darabokra tépkedjük. Benyomkodjuk egy pizzaformába vagy kisebb tepsibe, és jól megkenjük olívaolajjal.
  2. Egy tálban összekeverjük villával az áttört ricottát és a reszelt parmezánt, valamint a zúzott fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, ízesítjük sóval, borssal. Felaprítjuk a zöldfűszereket, és azt is belekeverjük. Ezt a keveréket öntjük a kenyérre, majd befedjük a vékonyra szeletelt paradicsomokkal.
  4. A torta tetejét átkenjük kevés olívaolajjal, megszórjuk szárított oregánóval, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 35-45 percig sütjük.
  5. Csak akkor vesszük ki a formából, amikor teljesen kihűlt. Szeletekre vágva, hidegen tálaljuk. Zöldsalátát kínálhatunk mellé.

Mindmegette tipp: A friss helyett használhatunk szárított fűszereket is, ízlés szerinti mennyiségben.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss