Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos rakott pulykamell

default user icon

Hozzávalók

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 db sárgarépa (zsenge)
  • 1 db karaláblé
  • 20 dkg spárga
  • 60 dkg felszeletelt pulykamell
  • 2 ek liszt
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek ételsűrítő
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 db paradicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét, az újhagymát és a sárgarépát karikára, a karalábét kisujjnyi hasábokra szeljük. A spárgaszárakat 5 cm-esre daraboljuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
    2. Az olaj és egy evőkanál margarin keverékében 2-2 perc alatt elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát, és egy mélyebb sütőedénybe rendezzük.
    3. A hagymákat zsiradékban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét, megsózzuk, aláöntünk 1,5 dl vizet, öt perc múlva hozzáadjuk a spárgát, és fedő alatt még öt percig tovább pároljuk. Kiemelünk belőle 6–8 spárgafejet, amit félreteszünk. A többit felöntjük a tejszínnel, elkeverjük az ételsűrítővel, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, végül beleolvasztjuk a sajtot, és bevonjuk vele a hússzeleteket.
    4. 200 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A tetejét a félretett spárgafejekkel, a paradicsom szeletekkel és a petrezselyem zöldjével díszítjük. Burgonyapürét, párolt rizst kínálhatunk hozzá.

      A LEGFINOMABB RAKOTT HÚSOK CSIRKÉBŐL, PULYKÁBÓL, SERTÉSSZELETBŐL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek