Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos raguval töltött padlizsán

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db padlizsán
  • olívaolaj
  • 15 dkg bacon
  • 2 db vöröshagyma (nagyobb fej)
  • 1 kg paradicsom
  • 1 dl fehérbor (hárslevelű)
  • bors
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor friss vagy 1 tk. szárított bazsalikom

Elkészítés

    1. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, majd késsel óvatosan, hogy ne sértsük meg a héját, mindkét irányba bevagdaljuk. Ezután megsózzuk, és egy ecset segítségével olívaolajjal bekenjük a bevagdalt felületüket. A sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás mellé helyezzük őket héjukkal felfelé, bevagdalt húsukkal lefelé. Kb. 20 percig sütjük, amíg megpuhul a padlizsán húsa.
    2. Ezalatt kis olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd hozzáadjuk a hagymát. Ha üvegesre pirult, ráöntjük a szintén kockára vágott paradicsomot, és sózzuk. Közepes lángon pároljuk, hogy besűrűsödjön a mártás, melybe a főzés közben ízlés szerint 0,5-1 dl fehérbort adunk.
    3. Kivesszük a megpuhult padlizsánt a sütőből, megfordítjuk, és kis hűlés után óvatosan kikanalazzuk a padlizsán húsának nagy részét anélkül, hogy megsértenénk a héját. Mikor a mártás állagát kellően sűrűnek érezzük, hozzáadjuk a kimert padlizsánt. Majd újra ellenőrizzük a sósságát, valamint borsozzuk, és apróra vágott vagy szárított bazsalikomot adunk hozzá.
    4. A sűrű ragut visszatöltjük a padlizsánba, aztán megszórjuk sajttal, és addig sütjük 180 fokon, akár grillezéssel, amíg halványbarnára pirul a teteje. Tálaláskor megszórjuk bazsalikommal.

    Így készítheted el a paradicsomraguval töltött padlizsánt >>>

    15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL >>> 

    7 ABBAHAGYHATATLAN KAJA, AMIT PADLIZSÁNBÓL KÉSZÍTHETSZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin