Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos ragu

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • oregánó
  • rozmaring

Elkészítés

  1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd megfonnyasszuk rajta a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve  fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, villával áttörjük, hozzáadjuk a 100 ml vízzel simára kevert sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a morzsolt zöldfűszerekkel.
  3. A ragut lassú tűzön, gyakran megkeverve, 30-40 perc alatt készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS >>> 

9 TARTALMAS FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY DOBOZ PARADICSOM KONZERV >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss