Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos ragu fasírttal

30 perc
bonyolult
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • A raguhoz:
  • 1 db hámozott paradicsomkonzerv (360 ml)
  • 1 db cukkini ( 30-35 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 tk méz ( vagy édesítőszer)
  • bors
  • friss bazsalikomlevél
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • A fasírthoz:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • csipetnyi zöld csombor levél
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány szál metélőhagyma
  • 3 ek étolaj
  • 1 db krumpli (15-20 dkg körüli)

Elkészítés

  1. Olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát,majd rátesszük a zúzott fokhagymát, és az apró kockára vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és megdinszteljük. Egy teáskanál mézzel ízesítjük, meghintjük liszttel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, illetve a kb. egy dl vizet, felforraljuk, egy-két percig pároljuk a gazdagon felaprított bazsalikom levéllel és forrón kínáljuk a fasírttal és a rozskenyérrel.
  2.  Egy tálba beletesszük a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszelejük a krumplit, majd kinyomkodjuk és hozzáadjuk a darált húsos masszához. A tojást feltörjük, és a darált húshoz öntjük.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, csomborral, apróra vágott petrezselyem és metélő hagymával. Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát így jobban összeérnek az ízek.
  4. Sütés előtt vizes kézzel pogácsákat formázunk, és serpenyőben közepes lángon kisütjük. Oldalanként kb.5 percet sütjük. Amikor megsült, papírtörlőn leitatjuk az olajat. Melegen és hidegen is egyaránt finom.

Megjegyzés

Lecsó a javából, egy kicsit új ruhában, illetve a fasírozott is egy kicsit reformálva. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss