Felforrósítunk 2 ek olajat, és nagy lángon megpirítjuk rajta a meghámozott, vékony cikkekre felvágott lila hagymát.Hozzáadjuk a balzsamecetet, és közepes lángon, lefedve puhárapároljuk a zöldséget. Ha szükséges, közben hozzáöntünk egy kevés vizet. Végülmegsózzuk,megborsozzuk a keveréket, és beleforgatjuk a lecsepegtetett, felcsíkozott aszalt paradicsomot.
A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét felszeleteljük, kiklopfoljuk, ésmegsózzuk,megborsozzuk. Felforrósítjuk a megmaradt olajat, és nagy lángon aranyszínűrepirítjuk rajta a hússzeleteket. Felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon, lefedve puhárapároljuk. 4 db tányéron elrendezzük a pulykaszeleteket, és rájukhalmozzuk az aszalt paradicsomos keveréket. Steakburgonya és főtt brokkoli illik hozzá.