Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és a húsát összevagdaljuk. A fokhagymát
megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: Nagyobb lábasban felmelegítjük a margarint, beletesszük a póréhagymát, és 1-2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, és az egészet kb. 8-10 percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, az oregánót, megsózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt, és jól összekeverjük. A tésztavízbe keverjük az olajat, a Delikátot, és a makarónit “al dente”, azaz nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A tésztát összekeverjük a paradicsomos mártással, és parmezán sajttal megszórva azonnal, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre