Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos-pesztós mini pite

Hozzávalók

  • A diós-bazsalikomos pestóhoz:
  • 10 dkg dió
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 10 dkg füstölt sajt (v. parmezán)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 3-4 ek olívaolaj
  • A mini pitékhez:
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 3-4 db paradicsom (nagyobb, húsos)
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 db tojássárga (kicsi)
  • 1 ek tej

Elkészítés

    1. A bazsalikomhoz hozzáadjuk a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítjük. (Ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat.)
    2. A leveles tésztát kitekerjük a papírral együtt, majd ízlés szerint felvágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk  sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a feldarabolt tésztát.
    3. A szélektől kb. 1 cm-es csíkot elhagyva, rákanalazzuk a diós pesztót, ráhelyezzük a felkarikázott paradicsomot.
    4. A tojássárgához  hozzáadjuk a tejet, villával felverjük, majd lekenjük vele a szabadon hagyott tésztaszéleket. Ízlés szerint megszórjuk reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

    11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

    AZ 5 LEGNÉZETTEBB LEVELES TÉSZTÁS ÉTEL VIDEÓN, AMIKET IMÁDTATOK >>> 

    GYORSAN KÖNNYŰT: PARADICSOMOS-BAZSALIKOMOS PIZZA LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg friss bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin