A bazsalikomhoz hozzáadjuk a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítjük. (Ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat.)
A leveles tésztát kitekerjük a papírral együtt, majd ízlés szerint felvágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a feldarabolt tésztát.
A szélektől kb. 1 cm-es csíkot elhagyva, rákanalazzuk a diós pesztót, ráhelyezzük a felkarikázott paradicsomot.
A tojássárgához hozzáadjuk a tejet, villával felverjük, majd lekenjük vele a szabadon hagyott tésztaszéleket. Ízlés szerint megszórjuk reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.