Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-padlizsános tészta

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörös- és a fokhagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Fonnyasszuk meg a felforrósított olajon. A padlizsánt mossuk meg, kockázzuk fel, sózzuk be. Nyomkodjuk ki kissé belőle a felesleges nedvességet.
  2. Adjuk a padlizsánt a hagymás alaphoz. Pirítsuk aranyszínűre. Adjuk hozzá a paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk meg, fűszerezzük a rozmaringgal, tegyük bele a babérlevelet. Forraljuk fel a ragut, majd közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
  3. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrjük le, majd forgassuk a paradicsomos raguhoz. Végül szórjuk meg az egészet a reszelt sajttal. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

15 HÚSMENTES TÉSZTA, AMI NEM CSAK A VEGÁK KEDVENCE >>>

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss