Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos-padlizsános tészta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db padlizsán (kisebb)
  • 40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • frissen őrölt bors
  • 1/4 tk őrölt rozmaring
  • 1 db babérlevél
  • 40 dkg penne
  • 6 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A vörös- és a fokhagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Fonnyasszuk meg a felforrósított olajon. A padlizsánt mossuk meg, kockázzuk fel, sózzuk be. Nyomkodjuk ki kissé belőle a felesleges nedvességet.
    2. Adjuk a padlizsánt a hagymás alaphoz. Pirítsuk aranyszínűre. Adjuk hozzá a paradicsom ot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk meg, fűszerezzük a rozmaringgal, tegyük bele a babérlevelet. Forraljuk fel a ragut, majd közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
    3. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrjük le, majd forgassuk a paradicsom os raguhoz. Végül szórjuk meg az egészet a reszelt sajttal. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

    15 HÚSMENTES TÉSZTA, AMI NEM CSAK A VEGÁK KEDVENCE >>>

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin