Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-padlizsános penne

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg penne
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • cukor ízlés szerint
  • csili ízlés szerint
  • 1/2 csokor friss kapor
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 ek balzsamecet
  • bors

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Kevés olajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott padlizsánt.
  2. Nagy lángon pár percig sütjük, majd mérsékeljük a lángot, megszórjuk pirospaprikával és kevés vizet öntünk hozzá.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt a paradicsomot, majd ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel, valamint a balzsamecettel, és fedő alatt pároljuk tovább, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. (Ha szükséges, pótoljuk a vizet, raguállagot kell elérni.)
  4. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a padlizsános raguval, és kevés reszelt sajttal kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss