Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-mozzarellás palacsinta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztához a lisztet beleöntjük egy keverőtálba. A tojásokat felverjük a tejjel, sóval és szerecsendióval ízesítjük, majd hozzákeverjük a liszthez. Figyeljünk, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig állni hagyjuk.

A paradicsomot megmossuk, elfelezzük, kivágjuk a zöldjét, majd karikára vágjuk. A lecsepegtetett mozzarellát vékonyan felszeleteljük. A bazsalikomot leöblítjük, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük.

Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben (olyan serpenyőt válasszunk, amelynek van fedője is). A tésztát jól átkeverjük, és 1/4 részét a serpenyőbe öntjük, majd a palacsinta egyik oldalát 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Majd megfordítjuk a palacsintát, ha szükséges, olajat is teszünk a serpenyőbe. 2-3 mozzarellaszeletet és 5-6 paradicsomkarikát teszünk a palacsinta megsült oldalára. 2 perc alatt fedő alatt készre sütjük. Legjobb, ha két lapát segítségével emeljük ki a serpenyőből (a sajt megolvad és könnyen lecsúszhat a tésztáról).

Melegen tartjuk, míg a másik 3 darabot is kisütjük. A palacsintákat sózzuk, borsozzuk, és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss