Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomos-mozzarellás padlizsán

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 csomag minimozzarella
  • bazsalikomlevél
  • 1 ek olívaolaj (+ a locsoláshoz)
  • néhány csepp citromlé
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megsózzunk és ráfacsarjuk a citromlevet (így nem barnul meg a padlizsán). Negyed órát állni hagyajuk.
    2. A paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a padlizsánkarikákat, majd mindegyik tetejére egy paradicsomszeletet, egy mozzarellagolyót és egy megmosott bazsalikomlevelet. Megspricceljük mindet olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt.
    3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad rajta a mozzarella és a sajt. Nálam 20 percig sült alsó-felső sütésen, majd 5 percig a légkeveréses fokozaton.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin