Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomos-mozzarellás mediterrán csirkemell

Hozzávalók

  • 3 db csirkemellfilé
  • 1 db hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (40 dkg)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 3-4 szál friss bazsalikom
  • 2 csipet szárított petrezselyem
  • 1 mk fokhagymás bors
  • 1 ek + 1 tk rozsliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • diónyi vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 1 mk cukor

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, felszeletjük, majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal és megsózzuk.
    2. Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lila hagymát, majd egy evőkanál olívaolajon, kevés só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Apróra vágott bazsalikom levéllel, valamint szárított petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk az édesítőszert vagy cukrot. Kiforraljuk és félretesszük.(Ha sűrű lenne hígítható vízzel.)
    3. Elősütjük a húst. Teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Két részletben elősütjük, ameddig szép színt kap, ez oldalanként kb. 3-4 perc.
    4. Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére paradicsomszószt halmozunk, majd rárakjuk a mozzarellát és a reszelt sajtot. 180 fokos sütőbe toljuk, és készre sütjük. 

Megjegyzés

Önmagában is finom egy szelet rozskenyérrel, de kínálhatunk mellé krumplipürét vagy rizst.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin