Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos-mozzarellás húsgolyók spagettivel

default user icon

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • 4 dl paradicsompüré
  • szárított oregánó
  • 25 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen)
  • őrölt fekete bors
  • édes-nemes paprika
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg mini mozzarella
  • friss bazsalikomlevelek

Elkészítés

    1. A megtisztított fokhagymát finomra szeljük, megfuttatjuk az olívaolaj on, majd felöntjük a paradicsompürével. Megsózzuk, oregánóval ízesítjük, és 10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
    2. Közben a darált húst megsózzuk, megborsozzuk, fűszerpaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, és kézzel alaposan összedolgozzuk.
    3. A masszából kb. 2 cm átmérőjű golyókat formázunk, és egy hőálló üvegtálba rakjuk azokat, egymástól 1 cm távolságra. Egyenletesen rájuk öntjük a paradicsomszószt, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük a húsgolyókat. Közben sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagolásán olvasható utasítás szerint.
    4. Tálaláskor minden tányérra halmozunk egy adagot a spagettiből, és elosztjuk rajtuk előbb a mozzarellát, majd a paradicsomos húsgolyókat. Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

      Még több paradicsomos recept >>> 

      Gombócos finomságok >>> 

      A legjobb tészták >>> 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin