A megmosott és szárazra törölt cukkinit kb. 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk, meghintjük sóval, majd ha levet enged, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
A megtisztított paradicsomokat és a mozzarellát vékonyan felszeleteljük. Egy kisebb tepsit kikenünk olívaolajjal, majd az előkészített cukkinikarikákat a tepsibe fektetjük. Rákenjük eloszlatva az áttört fokhagymát, meghintjük egy kevéske morzsolt oregánóval és őrölt borssal. Mindegyik cukkinikarikára teszünk egy-egy paradicsomkarikát, és megszórjuk morzsolt bazsalikommal.
Az felszeletelt mozzarellát rárakjuk a paradicsomok tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon, hőlégkeveréssel, kb. 15 perc alatt megsütjük. Melegen, friss bazsalikomlevelekkel megszórva kínáljuk.
Egyszerű, könnyű, nyári étel, esetleg köret grillezett csirkemellfilé mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét. Gluténmentes, laktózmentes diétába is beilleszthető. Érdemes kisebb, zsenge zöldségeket választani, amiben gyenge magok vannak. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!