Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos metélt tejszínes húsgombóccal

Hozzávalók

  • A fűszeres paradicsompüréhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 marék friss bazsalikom
  • bors
  • A metélt tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2-3 ek fűszeres paradicsompüré
  • A húsgombóchoz:
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 db tojás (nagy)
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 5 dl főző tejszín (20%-os)
  • 1 marék friss bazsalikom

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva beletesszük a feldarabolt paradicsomot, és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és kb 10 percig főzzük. Kihűtjük,  majd összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
    2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felvert tojást, és a paradicsompürét, majd összegyúrjuk. (Ha lágy lenne a tészta, gyúrás közben hozzáadunk még egy kevés lisztet.) Ezután vékonyra kinyújtjuk, majd felvágjuk metéltnek.
    3. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy teáskanál ételízesítővel, majd hozzáadjuk az egész tojást és alaposan összegyúrjuk a masszát. Ezután nedves kézzel, kisebb gombócokat formázunk a masszából. Az olajat felhevítjük, és kisebb lángon kb. 10 percig sütjük benne a gombócokat, hogy szép színt kapjanak. (Sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljenek.)
    4. Ezután felöntjük a tej színnel, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és pár percig főzzük, hogy a tej színes szósz kellően besűrűsödjön. Ameddig a tej színes húsgombóc készül, enyhén sós vízben, kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és a tej színes gombóccal tálaljuk.

    PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC VÉKONYMETÉLTTEL >>> 

    BAKONYI HÚSGOMBÓC>>> 

    HÚSGOMBÓC BETYÁR MÓDRA>>> 

     

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a kifőtt, és alaposan lecsepegtetett tésztát, majd helyezzük rá a húsgombócokat, kanalazzuk rá a tejszínes-bazsalikomos szószt, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin