Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát felaprítom, a kakukiskanálfű száraitól megszabadulok, elég nekem a levél. A fokhagymát apróra felaprítom, a húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot alaposan összegyúrom, és 10 kis gombócot csinálok belőle... Művészi hajlamú egyének kicsi indiánokat is szobrászhatnak... :) A 2-3 paradicsomról a héját lehúzom, és a magját kiszedem a recept végénél ismertetett módon. A paradicsomokat felkockázom, de nem nagyon apróra. 1 evőkanál olívaolajat felhevítek, és beleteszem a gombócokat. Sütöm 3-4 percig, miközben vígan gurigázok velük - nemcsak hogy kiéljem a játékszenvedélyem, hanem azért is, hogy ne ragadjanak le. Közben szépen megbarnulnak. Hozzáadom a paradicsomot és kakukiskanálfüvet, 1-2 evőkanál bort, sót, borsot, 1 teáskanál pirospaprikát és lassú tűzön, fedő alatt párolom 15-20 percig, hogy a gombócok átfőjenek. A gombócokat a paradicsomos szósszal egy tűzálló tányérra teszem, és szentekiskanálé avatom őket... :) Legalabbis ők ezt hiszik, mert kapnak egy-egy kis kerek mozzarella glóriát a buksijukra. Most jön a meglepetés, mivel a pokol tüzeivel vetekedő grill alá tolom őket, míg rá nem jönnek, hogy csak ugrattam őket az előbb, és így az izgalmaktól megőszülve vonulnak az asztalra, hogy újabb kalandok elé nézzenek... :)

Paradicsom kopasztás: Odateszek egy fazékban vizet forrni. A paradicsom küklopszoknak egy-egy laza kerek mozdulattal kiszedem a szemét s tetejükre teszek egy kereszt alakú vágást. Közben felforr a víz, amibe beledobom a paradicsomokat. A forró vízben maximum 2 percig legyenek, amíg nem látszik rajtuk, hogy melegük van, és szeretnének megszabadulni a kabátjuktól :) Ekiskanálor ki is szedem őket a hideg vízbe. Itt gyorsan lehűlnek, és mivel továbbra is lötyög rajtuk a kabát, ezért lesegítem róluk. Az immár meztelen paradicsomokat közszeméremsértés vétsége miatt felnégyelem, kibelezem és felaprítom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss