Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-makrélás spagetti a gyerekek ízlése szerint!

Bloggerünk kislánya éhesen ment haza a napköziből és azt mondta: egyetlen vágya, hogy paradicsomos tésztát egyen. Mit tehet ilyenkor egy anyuka? Azonnal elkészíti a finom vacsorát egészséges verzióban.

Egyik nap oviból hazafele sétáltunk a lányokkal és a nagyobbik erősen rászorított a kezemre, hogy valami fontosat kell mondania. Miközben lehajoltam hozzá, hogy a fülembe súghassa a titkát, sok mindenre felkészültem.

Mire vágyik a gyerek?

Például, hogy előrukkol az első óvodai szerelmével, vagy elmondja, hogy éppen aznap mit rosszalkodott. Végül ezt suttogta el izgatott hangon: anya, nagyon rossz volt ma az ebéd és egész nap paradicsomos spagettire vágytam, otthon készítesz nekem? Hát így lett aznap gyümölcs helyett uzsonnára spagetti.

Tonhal helyett makrélával

Paradicsomos-tonhalas tésztát gyakran készítek a lányoknak, mert nagyon kedvelik. Most a tonhal helyett konzerv makrélát kevertem a szószhoz, tettem mindezt az utolsó pillanatban, hogy ne főzzem szét a halat. Az ízletes, lédús húsú makréla kiváló Omega-3 forrás, emellett foszfor és B-vitamin tartalma is jelentős.

Kukorica helyett borsó

Ha paradicsomos tonhalas tészta a menü, biztos, hogy egy kis morzsolt kukoricát is dobok hozzá. Nem csak szebb lesz az összkép, de édes íze miatt a gyerekek is örömmel falják. Ehhez a mostani kreálmányhoz zöldborsót adtam, és láss csodát, így is hipp-hopp elfogyott. 

Babiczky-Pfliegel Dóráról itt olvashatsz tovább >>> 

Dóra korábbi gyerekbarát bejegyzéseit itt olvashatod el >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss