Egyszerű paradicsomos lepény avagy focaccia

Hozzávalók

  • 500 g liszt + a deszkára
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 tk só
  • 4 ek olívaolaj + a tálhoz + az alufóliára
  • 60 g aszalt paradicsom
  • 2 ág oregánó
  • 350 g koktélparadicsom
  • 0,5 ek tengeri só

Elkészítés

     

    1. Szórjuk tálba a lisztet, az élesztőt, valamint a sót, adjunk hozzá 300 ml langyos vizet 2 ek olívaolajjal együtt, és alaposan dolgozzuk össze az egészet 3 perc alatt. Ezután enyhén lisztezett deszkán dagasszuk a tésztát 5 percig, majd dolgozzuk bele a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot. Formázzunk a tésztából gombócot, tegyük kiolajozott tálba, végül fedjük le alufóliával, és meleg helyen kelesszük 30-40 percig.
    2. Gyúrjuk át a tésztát, majd dolgozzuk bele az oregánó lecsipkedett leveleit. Nyomkodjuk a tésztát egy kisebb tepsibe, belisztezett ujjal sűrűn nyomjunk bele mélyedéseket, és tegyük azokba a megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat. Fedjük le a tésztát egy darab, olívaolajjal megkent alufóliával, és meleg helyen kelesszük további 15-30 percig.
    3. Az alufólia eltávolítása után locsoljuk meg a focacciát a megmaradt olívaolajjal, és süssük a 230 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Végül vegyük ki, hintsük meg a sütit a tengeri sóval, majd óvatosan szedjük ki a tepsiből, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek