A lencsét szétválogatjuk, és előző nap este beáztatjuk.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olívolajon megdinszteljük.
A répát megpucoljuk, a zellert megmossuk és szétszálazzuk, és mindkettőt kb. 1/2-1 cm-es darabokra vágjuk, majd a megdinsztelt hagyma mellé dobjuk, és félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk a lencsét, a fűszerpaprikát, a sót és a köményt, összekeverjük, majd felöntjük az alaplével, és alacsony lángon teljesen puhára főzzük a zöldségeket.
Ha már a répa is megpuhult hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, majd a bébispenótot és fedő nélkül összeforraljuk a ragut.
Forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk, tejfölt kínálhatunk hozzá.
Nézd meg videón, hogyan készül a paradicsomos lencsragu!