A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágjuk, kuktába tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 30 percig főzzük.
Közben egy nagyobb lábosba 1 evőkanálnyi étolajat teszünk, s az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, rászórjuk a fűszerpaprika felét, belekeverjük, majd a megtisztított, apróra összevágott fokhagymát is hozzáadjuk.
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a paradicsomot összevágjuk, majd belerakjuk a lábosba. Amikor megpuhult a füstölt hús, akkor kivesszük a kuktából, apró kockákra vágjuk, s beleszórjuk a lábosba. Ráöntjük a hús főzővizét, belerakjuk a vízben átmosott, megtisztított lencsét, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. A forrástól számítva kb. 30 percig főzzük.
Amikor megpuhult a lencse és a zöldségek, akkor egy kislábasba két evőkanál étolajat öntünk, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, amíg elkezd színesedni, majd elzárjuk alatta a gázt. A megmaradt fűszerpaprikát rászórjuk, megkeverjük, s kb. 2 dl vizet öntünk a rántásra.
Ezután összekeverjük, s a levesbe öntjük. Még 8–10 percig főzzük, közben kevergetjük, hogy csomómentes legyen a leves. Végül az ecettel ízesítjük.