Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos kelkáposzta-főzelék kolbásszal

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A kelkáposztát felszeleteljük, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk. Mindet egy fazékba tesszük, felengedjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, megfűszerezzük, és kb. 30 percig főzzük.
  2. Közben megsütjük a kolbászt, és félretesszük. Egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk lisztet, és állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával, és felengedjük vízzel. Beleöntjük a levesbe, hozzáadjuk a paradicsompürét, összekeverjük, és felforraljuk.
  3. Tálaláskor a főzeléket a kolbássza tálaljuk.

Megjegyzés

A kelkáposzta főzeléket mindenki ismeri, a paradicsomosat gondolom, kevesebben. Egy próbát megér. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss