Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-kapros töltött káposzta - Mindmegette villámverseny

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 közepes fej édes káposzta
  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg rizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek. zsír
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1/2 csokor kapor
  • 1 nagy doboz, vagy üveg sűrített paradicsom
  • bors
  • kevés liszt
  • 1 ek. zsír
  • kevés cukor

Elkészítés

  1. A káposzta torzsáját kivágom, leforrázom. Elkészítem a tölteléket. A sertéscombot a fokhagymával együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, elkeverem.
  2. A hagymát kockára vágom, a zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, így öntöm a húshoz. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom és beleteszem az apróra vágott kaprot is. Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő.
  3. A káposztát leveleire szedem, a vastag erét kivágom, megtöltöm, feltekerem, két végét benyomom. Egy nagyobb fazékba rakom a töltelékeket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, teszek bele sót, így teszem fel főni. Félidőben hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, kicsi cukort is adok hozzá.
  4. Amikor kész a káposzta, kb. másfél óra kell neki, a zsírból, lisztből készítek egy vékony rántást, berántom, összeforralom. Ekkor még ízesítem ha kell egy kis sóval, cukorral, borssal. Tálaláskor a tányérra teszek tölteléket és bőven a paradicsomos szószból. Lehet csípősre is készíteni, aki úgy szereti.

 

Megjegyzés

Mindmegette Villámverseny - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss