Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos káposztafőzelék fasírtgolyókkal

2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 5-6 személyre:
  • 1 kg új fejes káposzta
  • 40 dkg üveges sűrű, passzírozott paradicsom
  • 1 csapott teáskanál kömény
  • 1-2 darabka citromhéj
  • 2-3 evőkanál cukor - ízlés szerint
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 nagyobb vöröshagyma - finomra vágva
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A káposzta külső levelét eltávolítom, 4 felé vágom, torzsáját kivágom, és vékony laskára aprítom. 3 literes fazékba teszem, sózom, és felengedem kb. 1 liter hideg vízzel (a káposzta is enged vizet). Beleadom a paradicsomot, a citromhéjat és a köményt.

    Amíg felforr, zsemleszínű rántást készítek az olajból és lisztből, amelybe beledinsztelem a vöröshagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 3 dl hideg vízzel, és a főzelékhez adom, együtt rövid idő alatt összeforralom. Közben ízlés szerint sóval és cukorral ízesítem.

    Az oldalon lévő Kamonda által beküldött fasírtgolyókkal tálaltam, a recepten annyit változtattam, hogy a beáztatott zsemlék helyett 10-12 dkg zabpelyhet adtam a húsmasszába, és 1 nagyobb felvert tojást.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Olvastam már több féle recit, kaporral, csomborral, fokhagymával, tejfölözve, csak pont így nem. Itt is a mondás érvényesül: \"Ahány ház annyi szokás!\" :)
pistuc
Hű, én is pont így készítem a paradicsomos káposztát ! :)

Hasonló Receptek

Magazin