Paradicsomos káposzta

default user icon
8 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg fehér káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dkg finomliszt
  • 5 dl paradicsom ivólé/10 dkg paradicsompüré
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítés

    Előkészítés: A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk-gyaluljuk. A hagymát meghámozzuk és megmossuk.
    Elkészítés: A káposztát nagyobb edénybe szűrjuk, és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára, de nem pépesre főzzük (20-25 perc). Az olajat felforrósítjuk, elkeverjük a liszttel, és világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk, és simára keverjük a paradicsomlével (vagy az 5 dl vízzel felhígított paradicsompürével), majd a káposztához szűrjük. Jól összeforraljuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a cukorral édesÍtjük. Az edényt inkább csak rázogassuk, mert kevergetéssel könnyen összetörjük a káposztát, és akkor már nem gusztusos!

Megjegyzés

1 adag: 857 kJ/205 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ballabás Brigitta 4 évvel ezelőtt
én megdinsztelem a hagymát, arra teszem a kápit, só, bors, pici kömény, paradicsompüré, és annyi víz ami ellepi..ha megfőtt, akkor cukros rántással besűrítem...én így csinálom, és olyan mint a \"nagyié\" :)))) nagyon finom
Czövek József 4 évvel ezelőtt
Nekem se lett valami jó. Pirosnak nem mondanám, inkább vörös a pirospaprikától, és ízre se az amire én számítottam volna:S
Nyiri Csaba 6 évvel ezelőtt
Én egy kicsit módosítottam rajta, a vöröshagymát nem a lébe rakom, hanem felvágom kockákra, és mielőtt a lisztet pirítom, üvegesre pirítom a hagymát, és arra öntöm a lisztet, és pirítom. Én is szoktam bele paprikát rakni, és igen a kömény elengedhetetlen a káposztás ételekbe.
Tóth Henriett 6 évvel ezelőtt
Csatlakozom Fannyoriental-hoz. én sem vagyok megelégedve vele. Narancssárga, ízetlen...
Rein Bódi Eszter 7 évvel ezelőtt
Én mindig teszek a paradicsomos dolgokba pirospaprikát, és ez a színén is sokat lendít. A paradicsomok közt rengeteg különbség van, nem mind ad szép piros színt. És a sűrítéshez valóban sok liszt kell, több, mint egy sima rántásba. Jó étvágyat! eszty
Kiss Fanni 8 évvel ezelőtt
jaaaaaj :( valamit nagyon rosszul csinalhattam,undi es izetlen narancssarga lotyit kaptam! bar nem ertem,miert mindent ugy csinaltam ahogyan a receptben all. Ugyszerettem volna olyan paradicsomos kapit csinalni mint anno a mamam... es ugrott az ebed is :( (pedig komenyt is tettem bele) segitseeeeeg
asadi erzsébet 8 évvel ezelőtt
o.k. De Lajos Mari kifelejtette a köménymagot. Minden káposztás ételbe kell tenni, legalább egy késhegynyit. Ebbe különösen!!
asadi erzsébet 8 évvel ezelőtt
o.k. De Lajos Mari kifelejtette a köménymagot. Minden káposztás ételbe kell tenni, legalább egy késhegynyit. Ebbe különösen!!

Hasonló Receptek

Magazin