Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta rizzsel

MME MME
5 2.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A hagymát felaprítjuk, az olajon 1 teáskanál sóval megpároljuk. Mielőtt pirulni kezdene, ráöntjük a lisztet, és sárgára pirítjuk. Fél liter hideg vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük.

2.

Belekeverjük a fél centi széles csíkokra vágott káposztát a babérlevelekkel együtt, és 15 percen át pároljuk. Ekkor hozzáöntjük a megmosott rizst (ha előfőzött a rizs, akkor 10 perccel később), és megint 10 percig hagyjuk főni.

3.

Hozzákeverjük a paradicsompürét és a köményt, felforraljuk, közben ízlés szerint megborsozzuk, megsózzuk és édesítjük. Ha túl savanyú, egy kevés vízben elkevert liszttel lágyítjuk az ízét.

4.

Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. Feltétként főtt tojást, fasírozottat vagy sült virslit kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Sokféle recept kering a paradicsomos káposztáról, de véleményem szerint a babérlevél és a kömény teszi igazán zamatossá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss