Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta grillkolbásszal

40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposzta torzsáját eltávolítjuk, a leveleit csíkokra vágjuk.
  2. Egy fazékba vizet öntünk, beletesszük a káposztát, a felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és nádcukorral, és lefedve puhára főzzük.
  3. A rántáshoz az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, kicsit lepirítjuk, majd ráöntjük a 3 dl vízzel elkevert paradicsompürét, és csomómentesre keverjük.
  4. A káposzta főzővizéből 1 merőkanálnyit hozzáöntünk a rántáshoz, majd besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges, még fűszerezzük, édesítjük.
  5. A kolbászokat bevagdossuk, és egy kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük. Megsüthetjük sütőben is grillfokozatra kapcsolva kb. 10-15 perc alatt.
  6. A grillezett kolbászokat a paradicsomos káposzta főzelékkel kínáljuk.

NÉzd meg videón, hogyan készül a paradicsomos káposzta:

Megjegyzés

Gyors és finom ebéd, vacsora ötlet. - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek

Friss