A káposzta torzsáját eltávolítjuk, a leveleit csíkokra vágjuk. Egy fazékba vizet öntünk, beletesszük a káposztát, a felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és nádcukorral, és lefedve puhára főzzük.
A rántáshoz az olajat felforrósítok, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, kicsit lepirítjuk, majd ráöntjük a 3 dl vízzel elkevert paradicsompürét, és csomómentesre keverjük.
A káposzta főzővizéből 1 merőkanálnyit hozzáöntünk a a rántáshoz, majd besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges még fűszerezzük, édesítjük.
A kolbászokat bevagdossuk, és kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük és együtt tálaljuk a főzelékkel.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a számára különleges szőnyegről.
William Morris nemcsak festőként és iparművészként tevékenykedett, novellái és versei is hozzátartoznak ahhoz az álomszerű világhoz, amit maga körül teremtett.