Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos káposzta fasírttal

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl paradicsomlé
  • 4 ek paradicsomsűrítmény
  • bors
  • cukor
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 tk kömény (őrölt)
  • 1 ek fűszerpaprika (őrölt)
  • 6 ek olaj
  • 2-3 ek liszt

Elkészítés

    1. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
    2. Az apróra vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük 3 dl vízzel, feltesszük főni (kb. 20 perc). Ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, majoránnával.
    3. Egy kis edényben felforrósítjuk a maradék olajat, és elkészítjük a rántást: az olajhoz adjuk a lisztet, és világos, zsemleszínű rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sürített paradicsomot is. A tűzre visszatéve egy kicsit átkeverjük, majd fokozatosan adagolva felöntjük a paradicsomlé felével.
    4. Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást. Közben figyeljük, és ha kell még, a maradék paradicsomléből adagolunk fokozatosan a főzelékhez. Beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Kóstolgatás után még cukorral ízesítjük, és 5 percig forraljuk. Fasírttal kínáljuk.

    Paradicsomos káposzta >>> 

    Paradicsomos káposzta sertésroláddal >>> 

    Paradicsomos káposzta, ahogy anyukámtól tanultam >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin