Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta fasírtgolyóval

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, és vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Hozzászórjuk a megtiszított, felaprított és olajon megdinsztelt hagymához, majd összeforgatjuk a sűrített paradicsommal és a cukorral, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon puhára főzzük épp annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi.
  2. A vöröhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Ezután egy keverőtálban összegyúrjuk a darált hússal, a beáztatott, majd kifacsart és darabokra tépett zsemlével. Őrölt fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Beleütjük a tojást, és összegyúrjuk. A masszából diónyi golyókat gyúrunk, és meghempergetjük mindet zsemlemorzsában, majd egyujjnyi nem túl forró olajban ropogósra sütjük.
  3. Az elkészült paradicsomos káposztához kínáljuk feltétként a fasírtot. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss