Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta, ahogy anyukámtól tanultam

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. Ketté vágjuk, a torzsáját kivágjuk és erre a célra szolgáló káposzta gyalun szép vékonyra legyaluljuk.
  2. A húst feldaraboljuk, külön edényben, enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. A káposztát egy nagyobb fazékba rakjuk, rászeleteljük a hagymát, fűszerekkel megszórjuk (só, bors, kömény, babérlevél), hozzáadjuk a paprikát is. 3 -4 dl vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Ezután öntünk még rá hideg vizet, megszórjuk liszttel, paprikával és gyorsan elkeverjük, hogy össze ne csomósodjon a liszt. Ráöntjük a paradicsomlevet, majd a megfőtt húst a levével együtt. Összeforraljuk és kész. 

SZÉKELY KÁPOSZTA, KOVÁSZOLT KÁPOSZTÁBÓL >>>

FRANKFURTI RAKOTT KEL >>>

Megjegyzés

Anyukámtól tanultam, a friss káposztából mindig így készítem (savanyú káposztából másképpen) . - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss